Zastanawiasz się nad własnym biznesem i bierzesz pod uwagę otwarcie pizzerii? To doskonały pomysł, ale najpierw musisz zorientować się, czego będziesz potrzebował najbardziej.
Nie tylko papierki
Pomijając wszelkie formalne obowiązki, które spełnić musi osoba otwierająca swoją działalność dużym wyzwaniem jest odpowiednie wyposażenie lokalu, oczywiście w zależności od jego charakteru. W tym wypadku nieodzowny będzie stół do pizzy, dzięki któremu ułatwimy pracę całemu personelowi, a głównie osobie, która bezpośrednio będzie zajmowała się przygotowaniem pizzy.
Zacznij od stołu
Elektryczne stoły chłodnicze gwarantują utrzymanie stałej temperatury od +2 do +8 stopni Celsjusza. Moc tego typu urządzeń to 250 – 300W, a zasilane jest przez gniazdko. Mogą mieć one różne wielkości, przede wszystkim blat może być mniejszy czy większy, a co za tym idzie również stoły do pizzy mogą być 2-drzwiowe lub 3-drzwiowe. Komory chłodnicze, które znajdują się pod blatem, mogą mieć z kolei od 300 do 400l pojemności. Często mają prowadnice do półek oraz zwykle jedną półkę na jedną komorę, sprawia to, że są łatwe w obsłudze. Jeżeli będziemy potrzebowali naprawdę dużego stołu, to sporych rozmiarów będzie też nadstawka nad blatem, która również będzie mogło być wykorzystane do przechowywania tam pojemników.
Ważne są certyfikaty
Oczywiście wszystkie tego typu sprzęty muszą mieć odpowiednie certyfikaty i pozwolenia do użytkowania ich w gastronomii. Nabędziemy je w wielu miejscach, gdzie możemy też liczyć na fachowe doradztwo w sprawie wyboru odpowiedniego stołu oraz dokładne obejrzenie danego produktu, który nas interesuje. Są one solidne i wytrzymają z pewnością wiele lat przygotowywania pizzy.
Kiedy ktoś decyduje się na otwarcie własnego biznesu z pewnością musi też liczyć się ze sporymi kosztami, ale z drugiej strony satysfakcja z robienia tego, co się kocha jest nie do przecenienia.