Polacy uwielbiają dobrą kuchnię. Coraz częściej zauważa się, że piątkowe i sobotnie wieczory zamiast w domowym zaciszu spędzają w gronie znajomych w restauracjach, pubach i knajpkach, w których odkrywać mogą nowe smaki.Kuchnia z Półwyspu Apenińskiego cieszy się wśród nas zdecydowanie największym zainteresowaniem. Dobra restauracja włoska znajduje się już praktycznie we wszystkich polskich miastach, zarówno tych mniejszych jak i większych. Pizza, spaghetti po bolońsku czy carbonara z pewnością należą do jednych z ulubionych dań Polaków.
Na kulinarnej mapie stolicy pojawiła się nowa, wyjątkowa restauracja włoska, która proponuje zaskakujące i z pewnością nieznane dla wielu menu. Nowo otwarta restuacja włoska, prowadzona przez rodowitego Włocha, proponuje w swojej karcie zupełnie inne dania, charakterystyczne dla regionu południa Włoch – Apulii. W bogatym menu, klienci znajdą między innymi takie specjały jak panzerotti czy znane sery, np. canestrato pugliese. Warszawska resturacja włoska to z pewnością miejsce, które odwiedzić muszą wszyscy smakosze ryb i owoców morza. Dodatkowym atutem tej restauracji są z także wina, które sprowadzane są przez właściciela prosto z Włoch.
Tym, co przyciąga klientów jest z pewnością także niespotykany wystrój. Restauracja włoska zachwyca dodatkami – na stołach znajdują się kosze świeżych owoców i kwiatów, a ściany zdobią zdjęcia przedstawiające najpiękniejsze widoki z Apulii.
Warszawska restauracja włoska, prowadzona przez prawdziwego szefa kuchni prosto z Półwyspu Apenińskiego to miejsce, w którym udać możemy się zarówno na randkę, spotkanie z przyjaciółmi, urządzić możemy tu rodzinny obiad czy po prostu wpaść samemu na degustację. Miejsce na pewno przypadnie każdemu, kto chce spróbować nowych włoskich dań.
Zobacz też: Restauracja włoska Kraków | Da Pietro